2013. január 27., vasárnap 16:04

Németh Balázs is tesztelt

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

 

Németh Balázs a spanyolországi Jerezben már az idei második tesztjén vett részt. Ám amíg az első nap végig esett az eső, addig a második gyakorlás alkalmával már jobb körülmények között gurulhatott a pályára Hondáján a magyar versenyző, aki ezúttal nem az időjárás miatt tett meg a tervezettnél kevesebb kört.

„A pálya lassan száradt, ezért dél körül mehettem fel a pályára. Csak 29 kört tudtam teljesíteni, mert egy gumidefekt miatt elestem, és a motorom komolyan megsérült. A mezőny elejében motoroztam, bukás előtt az első ötben voltam a köridőm alapján, ám a felszáradó pálya nyújtotta előnyöket már nem tudtam kihasználni” – elevenítette fel a történteket Balázs. – „Jerez azért különösen értékes számomra, mert idén versenyhelyszín lesz, és én nem motoroztam korábban ezen a pályán. Mindenképp pozitívan értékelendő, hogy alkalmam nyílt szezon kezdete előtt négy napot tesztelni. Úgy érzem, egy versenyképes csomaggal vághatok neki a 2013-as verseny évadnak.”

Ezzel a vártnál hamarabb ért véget az idény előtti hivatalos spanyolországi teszt a cseh SMS-csapat számára, ám a vezetőség szerint rengeteg hasznos tapasztalattal lettek gazdagabbak.

„Annak ellenére, hogy a körülmények nem voltak ideálisak – elsősorban a hideg, szeles időjárásra, a felhordott homok és eső után visszamaradt vízfoltok miatt nehezen kontrolálható tapadás –, nagyon hasznos munkát végeztünk. A most megszerzett tapasztalatokat hasznosítani tudjuk a versenyek során” – mondta Jan Saska csapatfőnök.

Megjelent: 371297 alkalommal

Keresés

Elapsed time was 0.0024838447570801 seconds.