Nyomtatás
2013. július 25., csütörtök 09:13

Új helyszínen a GS Trophy!

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

 

 

Új helyszínre költözik idén a BMW Motorrad GS Trophy közép-kelet-európai válogatója. A 2008 óta megrendezett versenysorozat regionális selejtezőjének ismét Lengyelország ad otthont, a 2013-as megmérettetést azonban már a festői szépségű Beskid Niski hegyvidéken rendezik meg. A verseny a hatalmas erdőkkel körbeölelt Komancza településről indul, útvonalai pedig off-road terepen és épített utakon egyaránt keresztülvezetnek majd. Az augusztus 23-25. közti selejtező első, pénteki napja az érkezéssel és regisztrációval telik, az indulókat 15 és 23 óra között várják. Maga a verseny szombaton és vasárnap zajlik majd, mindkét nap más-más útvonalon, amelyeken különféle feladatokkal találkoznak majd az indulók. A szombati eredmények alapján eldől, kik jutnak tovább a vasárnapi döntőbe, amelynek végeredményét egy szakmai zsűri bírálja majd el. A selejtező első három helyezettje vehet részt a BMW Motorrad GS Trophy 2014-es nemzetközi döntőjén.

 

A BMW Motorrad GS Trophy amatőr versenysorozatot kétévente rendezik meg, és az indulók kizárólag BMW GS motorkerékpárral vehetnek részt rajta. A megmérettetés sokkal inkább hasonlít egy családi hangulatú, baráti összejövetelre, semmint egy versenyre, a szervezők ugyanis kellemes programokkal és élő koncertekkel is készülnek, mindemellett a résztvevők egy életre szóló, fantasztikus kaland részesei lehetnek a BMW Motorrad jóvoltából. A versenyen csak amatőr indulók állhatnak rajthoz, a sikeres teljesítéséhez azonban a gyakorlott motorozási tudás mellett jó tájékozódási képességre, valamint mentális és fizikai felkészültségre is szükség van.

A 2012-es lengyelországi selejtezőn egy magyar versenyző, a kecskeméti Majer Viktor is rajthoz állt, aki végül az összesített 11. helyet szerezte meg, a legtávolabbról érkező indulóként pedig megkapta a verseny különdíját. „Tavaly volt szerencsém részt venni a 2012-es BMW GS Trophy közép-európai selejtezőjén. Majdnem a Balti-tengerig kellett elmotorozni, de megérte, mert a szervezők profizmusa és a résztvevők kedvessége kárpótolt minden fáradságért" – nyilatkozta Majer Viktor. „Csak biztatni tudok mindenkit, aki szeret terepezni és szereti a kalandokat, kihívásokat, hogy jöjjenek minél többen, hátha Magyarország is képviseltetheti magát a következő GS Trophy döntőben!" – tette hozzá a magyar motoros.

A BMW Motorrad GS Trophy 2013-as közép-kelet-európai válogatójáról bővebb tájékoztatás a www.gstrophy.pl/en címen található.

 

Megjelent: 567162 alkalommal
Hajósi Norbert

Legfrissebbek a szerzőtől: Hajósi Norbert