2015. április 14., kedd 11:24

Szenvedély, kreativitás, szabadság – szavazz a magyar Streetre!

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

 

H-D Street 01

A Harley–Davidson alig dobta piacra legújabb modelljét, a Street 750-es gépet, a modell máris hatalmas népszerűségnek örvend. A Dark Custom-családba tartozó motor a Battle of the Kings, a közép-európai régióban március 5. és április 15. között megrendezett motorépítő verseny főszereplője lett. Letisztultsága miatt tökéletesen alkalmas arra, hogy a tehetséges építők kiéljék rajta a kreativitásukat. A budapesti csapat is részt vesz a megmérettetésben – alkotásuk az olvasói szavazatokra vár, hogy megnyerje a versenyt!
Mi más lenne a Harley–Davidson filozófiája, ha nem a szabadság, a képzelet szárnyalása és a lehetőségek határtalansága? Ezen filozófia szellemében a Harley–Davidson versenyt hirdetett, amely nem kisebb volumenű esemény, mint Közép-Európa eddigi legnagyobb és legrangosabb motorépítő versenye. A Battle of the Kings keretein belül hét ország 19 versenyzőcsapatának három hónap és egy gyári Street állt rendelkezésére, hogy megmutassa a képzelet szárnyalását és a lehetőségek határtalanságát, a motor minden részletéből áradó SZABADSÁG-ot. A budapesti műhely szakértői is beleálmodták a vasba a fantáziavilágukat. De kik azok az alkotók, akik annyira elszántak és vakmerők, hogy ötleteiket a legmagasabb szintű szakértelemmel párosítva kivitelezzék?

 

H-D Street 02

A magyar Street alkotásában részt vevő csapatot Rapkay Zoltán, a Harley–Davidson Budapest szervizvezetője fogta össze Pákozdi Sapka Tamással, a Sapka Művek vezetőjével.
„A Street modern, egyszerű, letisztult típusú Harley. Az átépítésében az volt a filozófiánk, hogy belevigyük a gépbe az amerikai tradicionális motorsportkultúrát: a funkció és a hagyomány követése pedig életre hívta ezt a minimál stílusú, kevés, de élénk színnel megvariált gépet. Az építés igazi csapatmunka volt: szinte csak Harley-alkatrészeket használtunk fel, így a vasról hamisítatlan Harley-stíluselemek köszönnek vissza. A formája kecses, de dögös, arányos, áramvonalas, néhol aszimmetrikus, ami miatt egyszerre harmonikus és egyedi. Nagy esélyünk van a dobogós helyek egyikére" – nyilatkozta Rapkay Zoltán.
Pákozdi Sapka Tamás szerint a Streettel igazán szórakoztató a motorozás. „A Streetből olyasmi huncutságot érdemes kihozni, amit mi is készítettünk. A fő motivációnk az volt, hogy amit építünk belőle, az sportos, száguldozós legyen, a motorozás pedig élvezetes és szórakoztató. Ez főleg kezdőknek és fiataloknak testhezálló. A Street egyik legjobb része a motorblokk: erős, nyomatékos gép – aszfalton is lehet neki húzni, vagy árkon-bokron át mókázni rajta, ugyanakkor meg is lehet vele jelenni. Amit kihoztunk belőle, a funkcióit tekintve univerzális, mégis ízig-vérig Harley! "
Az idei Open Road Festen, június 10–14. között is kiemelt szerepet kapnak az épített motorok. A Custom Bike Show-ra a szervezők ugyanis meghívták a Battle of the Kings verseny valamennyi résztvevőjét! Matt vagy csillogó, kompakt vagy full extrás, karcsú vagy robusztus – lesz mit megcsodálni annak, aki ellátogat az idei alsóörsi fesztiválra!
De addig is a CÉL: a dobogó! A magyar Streetre az alábbi online felületen lehet szavazni: http://sdl.hu

 

H-D Street 03

Megjelent: 2000 alkalommal

Keresés

Elapsed time was 0.0041389465332031 seconds.