Nyomtatás
2011. június 09., csütörtök 06:58

Európai Junior Kupa Kawasaki Ninja 250R-rel

Írta: 
Értékelés:
(2 szavazat)

Áprilisban a Superbike VB betétfutamaként indult el az Európai Junior Kupasorozat, melynek célja, hogy a fiatal versenyzők számára is versenyzési lehetőséget biztosítson, és ezáltal bekerüljenek a nemzetközi gyorsasági motorsport vérkeringésébe.

Az új sorozatban 14 és 17 év közötti fiatal versenyzők indulhatnak, azonosan felkészített Kawasaki Ninja 250R versenymotorral. A hat fordulós bajnokság első fordulóját a legutóbbi Assen-i Superbike VB futamán rendezték. A versenyre benevezett fiatal versenyzőket egy spanyolországi téli edzőtáborban készítették fel a  pályamotorozásra, a motorjaik pedig azonos gumikkal és versenyalkatrészekkel, például a gyári kiegészítőként is kapható LeoVince kipufogóval vannak felszerelve, csak az egyéni beállításokban különböznek egymástól.

Az első versenyt a 15 éves német Tom Busch nyerte szenzációs versenyzéssel, de eltartott egy ideig mire az élre tudott állni, amit sokáig a pole pozícióból induló ausztrál Matt Davies uralt. A forrófejű ausztrál, Busch, a spanyol Ruben Fenoll és az új-zélandi származású Daniel Mettam között nagyon parázs csata alakult ki. A hamar elszakadó élboly után a középmezőnyben is kemény csaták voltak, de a végeredménybe nem tudtak beleszólni.

Az élboly végső sorrendjét aztán két esés befolyásolta. Először Fenoll esett el és már nem is tudta folytatni a versenyt, majd a vezető helyről Davies bukott, aki esésével feltartotta az őt üldöző Mettam-ot és ez adott lehetőséget Busch-nak, hogy az élre álljon, amit aztán meg is tartott. A Kiwi származású Mettam végül a második lett, az amerikai Brandon Kyee előtt.

Az Európai Junior Kupa a következő Superbike VB futamon Monzában május 6-8. között folytatódik.

Első futam eredménye:

1 Tom Busch, Németország

2 Daniel Mettam, Új-Zéland

3 Brandon Kyee, USA

4 Ross Patterson, Észak-Írország

5 Jean Francois Demoulin, Franciaország

6 Loris Hunt, Anglia

7 Qays Hashmi, Pakisztán

8 Matt Davies, Ausztrália

Kiesett:

Ruben Fenoll, Spanyolország

Miguel Aranda, Spanyolország

Amelie Demoulin, Franciaország

Themba Khumalo, Dél-Afrikai Köztársaság

Versenynaptár:

2011. április 15-17, Assen

2011. május 6-8, Monza

2011. június 17-19, Aragon

2011, július 29-31, Silverstone

2011. szeptember 2-4, Nürburgring

2011. szeptember 30-október 2, Magny

Megjelent: 444131 alkalommal Utoljára frissítve: 2011. november 22., kedd 14:37
Administrator

Legfrissebbek a szerzőtől: Administrator

Kapcsolódó elemek