2012. március 29., csütörtök 11:06

II. Szezonnyitó Motoros Felvonulás a Tűzoltóság támogatására

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

 

Idén április 7-én második alkalommal kerül megrendezésre a Szezonnyitó Figyelem felkeltő felvonulást, amellyel a közlekedésben résztvevők figyelmét szeretnék a szervezők felhívni arra, hogy kezdődik a motoros szezon és egyre több motorossal lehet a közutakon találkozni. Ugyanakkor az idei évben is gyűjtenek pénzbeni adományokat, amelyből GPS készülékeket vásárolnak és azokat átadják az Országos Tűzoltó Parancsnokság részére, ezzel is segítve a tűzoltók munkáját. 2011-ben az Országos Mentő Szolgálatot 9 db GPS készülékkel támogatták.

 

 

A Felvonulás programja:

9.00 gyülekezés az Andretti Pizzéria előtt, 1047. Váci út 13.

10.00 megemlékezés, gyertyagyújtás az égi országutakon szárnyaló motoros társaink emlékére

11.00 Felvonulás megkezdése

12.30. ünnepélyes GPS átadó ceremónia a Tűzoltóság részére

13.00 Tűzoltósági bemutató, közlekedési baleset szimulálása és áldozat kimentése az autóból az Országos Mentőszolgálat munkatársai látják el a sérültet

Útvonal: Andretti Pizzéria, Váci út - Nyugati tér – Teréz körút – József körút – Petőfi híd – Irinyi József u. – Október 23. u. – Fehérvári út – Bartók Béla út – Budai alsó rakpart – Döbrentei tér – Attila út – Alagút u. – Clark Ádám tér – Lánchíd – Roosevelt tér – József Attila u. – Andrássy út – Hősök tere – Dózsa György út – Váci út – IV. kerület Váci út 13. Andretti Pizzéria

Az útvonal teljes hosszán, minden kereszteződés lezárásra kerül a hatósági szervek által. Ezen alkalmakkor a rendezvény rendezői, háromszög alakú, öntapadós, „Figyelek rájuk" matricákat adnak a feltartóztatott autósok részére. A matricák célja tudatosítani az autósokban a motorosok megjelenését, a balesetveszélyt, és esélyt adni rá, hogy ragasszák a matricát gépjárműveik hátuljára, hogy ők „Figyelmes vezetők".

Elsődleges számítások szerint 400 motorra számítanak, a motorral érkezők kétharmada utassal jön, tehát 600 fő várható, ha csak a motorosokat tekintjük. 2011-ben 200 motor és közel 400 ember volt jelen az eseményen.

Az esemény főszervezője és kezdeményezője Tamás Zoltán, akinek a nevéhez számos jótékonysági akció, esemény fűződik. Először 2007-ben merült fel benne az ötlet, hogy gyermekotthonban élő gyerekeket szeretne motorozni vinni, az ő szavaival élve, „hogy boldog gyerekarcokat lássak motorozás közben". Választása a Tiszadobi otthonra esett, a motorozáshoz akkor és azóta is adománygyűjtés társult a gyerekek számára.

Az alábbi linkeken a 2011-es Felvonulás eseményei tekinthetők meg:

http://www.tesztmotor.hu/hir/egyeb/kozszolgalati-hirek-rovat.html

http://www.onroad.hu/cikk/szezonnyito-felvonulas-bekes-kozlekedesert-es-tuzoltosag-tamogatasaert.html

Az eseményhez csatlakozni lehet a Facebookon vagy a motorozz.hu oldalán:

http://www.facebook.com/events/183302548440898/

http://www.motorozz.hu/main.pl?menupage=tour&t_id=4464&session_id=

Megjelent: 56670 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. március 29., csütörtök 11:19

Keresés

Elapsed time was 0.0057339668273926 seconds.