2012. április 02., hétfő 20:28

Megvan az elő!

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

 

...és a második, harmadik és a negyedik.

Eljött a régóta várt pillanat, és a vasárnapi futammal kezdetét vette a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozata, amelynek mezőnyében ismét ott találhatjuk Győrfi Alent, hazánk egyetlen gyorsasági motoros Európa-bajnokát. A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője a tavalyi tanulóévet követően idén azonnal pontszerzőként zárt az imolai idénynyitón. A bukásokkal, piros zászlóval tarkított izgalmas versenyen Alen a rajtpozíciójához képest három helyet javítva 12. lett, és négy pontot szerzett. Alen elégedett volt a szereplésével a technikai hibáktól is nehezített hétvégén, és abban reménykedik, hogy az április 22-i asseni versenyen hasonló teljesítményre lesz képes.

 

 

Végre megtört a jég, és a tavalyi, tanulásra szánt esztendőt követően rögtön pontszerzőként zárta a 2012-es idénynyitót. Már az időmérőn elért, eddigi legjobb rajtpozíciója, a 15. hely is abszolút feldobta a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzőjét, aki a vasárnapi bemelegítő edzésen, a warm up-on is tartotta eddigi sebességét, és a 13. legjobb eredményt érte el. Győrfi Alen bizakodva várta a futam indítását.

„Már a warm up alatt éreztem, hogy jól megy a motor, de a bemelegítésre feltett gumijaim kopottak voltak, így nem sikerült előrébb végeznem. De már ekkor éreztem, ha nem jön közbe semmi a versenyen, és képes leszek a saját tempómat motorozni, akkor meglesz az első ponton ebben a sorozatban" – elevenítette fel a reggeli tréning pillanatait a 22 éves motoros.

A futam rajtát fantasztikusan kapta el Győrfi Alen, aki az első kanyarban már a 12. helyen motorozott, és ahogy telt az idő, úgy közelített az előtte haladó versenyzőhöz. Azonban ekkor hatalmasat bukott az egyik olasz versenyző – a motorja a célegyenesben háromfele tört –, és a versenybírák piros zászlóval megszakították a versenyt.

„Valóban jól rajtoltam, és a futam félbeszakítása előtt már reális esélyem volt arra, hogy előrébb lépjek. Sajnos az újraindításnál megint gondom támadt a kuplungommal, így azonnal visszaestem az utolsó helyre. A hátralévő öt körben sikerült visszaküzdenem magam a 12. helyre, és ezzel végre megszereztem első pontjaimat a Superstock 1000-es sorozatban" – fogalmazott a végül 12. helyen záró, és ezzel négy pontot szerző Győrfi Alen.

Hazánk egyetlen gyorsasági motoros Európa-bajnoka – 125 köbcentis kategóriában szerezte még 2007-ben – azt azonban nagyon sajnálta, hogy az abroncsai sem bírták végig, így nem tudta teljes mértékben kimotorozni magából azt, ami benne és a Hondájában volt ezen a délelőttön.

„Természetesen nagyon örülök az eredményemnek, hiszen óriási volt rajtam a teher. Most már tudom és érzem, hogy képes leszek megfelelni az elvárásoknak, azaz valamennyi futamon a középmezőny első felében haladva pontokat szerezni" – zárta az értékelését Győrfi Alen.

Egy pillanatig sem akarta tagadni a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team tulajdonosa, hogy elégedett versenyzője teljesítményével és elért eredményével.

„Nagyon boldog vagyok, hisz amióta ez a csapat összeállt, ezért dolgozott a nap minden percében. A tavalyi, tanulásra szánt év után az első versenyen is lemérhető volt a fejlődésünk. A csapat is összeért, hisz az előjövő technikai hibákon úrrá lett. Az újraindítás előtt azt súgtam Alen fülébe, hogy emlékezzen az egy évvel ezelőtti monzai versenyre, amikor hasonló szituációban milyen fantasztikusan motorozott. Megtette, és hiba nélkül, a négy pontot érő 12. helyre behozta a mezőny legrégebbi technikáját. Ma még ünnepelünk, aztán holnaptól máris elkezdjük a felkészülést az asseni futamra" – jelentette ki Kelemen Krisztián.

Megjelent: 5951 alkalommal

Keresés

Elapsed time was 0.0059289932250977 seconds.