A világ legtöbb motorját bemutató motorosmúzeum, a Barber Vintage Motorsports Museum az egyesült államokbeli Alabamában található. Területe 21 200 négyzetméter, ami nagyjából 32 focipálya területének felel meg. A múzeum valójában már 2014-ben megkapta a Guinnesstől a hivatalos rekorder címet, az azóta hozzáépített közel 8000 négyzetméter már csak ráadás. Öt szintjén 200 gyártótól közel 1400 motorkerékpárnak ad otthont, melyek közül 700 folyamatosan megtekinthető.

A múzeum a Barber Motorsports Park területén található, ahol nem a múzeum az egyetlen látnivaló. A parkban van egy változtatható nyomvonalú aszfaltcsík és egy 20 hektáros krosszpálya is, valamint a múzeum épületében egy hatalmas fogadócsarnok, ahol akár 800 embert is kényelmesen le lehet ültetni.

Az alapító George Barber ingatlanfejlesztő, üzletember és nyíltan hirdetett emberbarát, akit foglalkoztat, hogy hogyan tehet olyan dolgokat, amelyek a lehető legtöbb embernek válnak hasznára. A komplexumot nem kizárólag a saját szórakoztatására hozta létre, szeretné fellendíteni vele a helyi turizmust. 29 évvel ezelőtt kezdett motorkerékpárokat gyűjteni. Kollekciója klasszikus és modern darabokat egyaránt tartalmaz, több mint 100 év motorostörténelmét öleli fel. A komplexumban évente megrendezik a Barber Vintage Festivalt. A háromnapos rendezvény egyúttal motorversenynek is otthont ad, a látogatók száma a 100 000 főt is eléri.

A Barber Museum a világ legátfogóbb Lotus -múzeuma is egyben, megtalálható benne például a klasszikus Lotus 21. A gyűjtemény egyik legértékesebb darabja John Surtees Ferrari F-158-asa, amivel 1964-ben világbajnoki címet nyert a Forma‒1-ben.

És ha ez nem lenne elég, működik egy Porsche Sport Driving School is a park területén, ami a világ legnagyobb Porsche vezetéstechnikai oktatóközpontja, a német autógyártó évente 160 napot tölt itt a márka rajongóinak tréningezésével. Wow!