Az Abarth 2015 és 2018 között hivatalos partnere volt a Yamaha MotoGP-csapatának, mely kapcsolatot 2017-ben egy-egy limitált kiadású modellel ünnepelték. Noha az Abarth kifejezetten tuningműhely, és a Yamaha számára sem idegen az autóipari fejlesztésekben való közreműködés, ez az együttműködés nem terjedt ki műszaki fejlesztésekre, csupán stílusjegyek kölcsönös használatában merült ki. Igaz, ez gyári párosítás, nem igényli, hogy a tulajdonos egyénisége legyen az összekötő kapocs, de ezen járművek birtoklása karakterre és stílusérzékre utal.

Yamaha XSR900 Abarth

Az alapból retró stílusú XSR900-ast az együttműködés jegyében café racerré alakították az XJR1300 Racerről kölcsönvett szénszálas fejidommal és az utánégetőre hajazó, szintén karbon farokidommal. A színvilágot az Abarth szürkéje és az autóra jellemző vörös oldalcsík határozza meg. Ez köszön vissza a szürke velúrülésen is, vörös varrással. Egy egészen elmebeteg, régi időket idéző kormány biztosítja a klasszikus café racer üléspozíciót. A prémium hanghatást Akrapovič dobok biztosítják.

Abarth 695 XSR Yamaha

Az Abarth a partnerséget egy 165 lóerős kabrióval tiszteli meg, melyre felszerelték az összes gyári szénszálas kiegészítőt és az Akrapovič kipufogórendszert. A rokonság legfőbb ismérve a motoréhoz hasonló szürke festés vörös oldalcsíkkal. A speciális kiadás volta révén az autó azonnal klasszikusnak számít, és már új korában regisztrálható az Abarth-klasszikusok adatbázisába, annak minden előnyét kihasználva.