Íme Noale legfrissebb, még titkos projektje, a fejlesztés alatt álló Aprilia Tuareg 660 fantáziarajza.

Aprilia Tuareg 660 vignette 01

Amelyik motorkerékpár gyártó pénzt kíván keresni, az feltétlenül tart túraendurót a kínálatában. Annyira alaptétel ez, mint fagyizóban a csoki és vanília – az Aprilia is bele készül nyalni a csuporba. 

Az Aprilia RS660 sportmotor idén ősszel kerül a szalonokba, és tavalyi megjelenése óta tudjuk, hogy az abban használt soros kéthengeres, nagyjából 100 lóerőre képes hajtásláncot más, új modellekben is fel kívánja használni a noalei gyártó: az RS-ből csupaszított Tuono 660-at már meg is mutatták ez év elején. Még tanulmánymodellként hivatkoznak rá, pedig jól láthatóan kész szériapéldány már a kis Tuono is – még az idén bemutatják és 2021-ben kerül a piacra.

A Tuareg 660-at hivatalosan még nem említették soha az olaszok, de sok jel mutat az éppen zajló fejlesztésre – nem utolsó sorban a józan paraszti ész is ezt diktálná. Viszont legkorábban is csak 2021 végére várható a Tuareg leleplezése, azaz a piaci bevezetése 2022-nél előbb szinte kizárt.

Tehát például a Yamaha Ténéré 700 és KTM 790 Adventure féle, már kapható és nem mellesleg irtózatosan jó motorok minimum egy-két évig garázdálkodhatnak a piacon, mielőtt az Aprilia alternatívát tudna helyettük ajánlani.

Szinte biztos, hogy jobb eredményeket érhettek volna el az apriliások az elkövetkező két-három évben, ha az RS660-at és Tuono 660-at egyszerre mutatják be az idén, amúgy is testvérmodellek, és jövőre már a Tuareg 660 is jönne.

Ami, amúgy, még nem is biztosan Tuareg lesz!

Noalében nagy múltja van a bokorugróknak, gondoljunk csak a Tuaregek mellett a nagysikerű Pegasókra vagy híres Caponordokra! A cikkünk illusztrációjaként használt képet teljesen a fantázia szülte, Rémi Darodes munkája, de mivel hivatalosan még semmi nyoma nincs a sorkettes, középkategóriás Aprilia túraendurónak, még az is lehet, hogy nem a Tuareg nevet választják majd hozzá.

RS660 01

Aprilia RS660: a kezdőknek szánt sportmotorok reneszánszát hozhatja el – hasonlóan jelentőségteljes lenne egy Tuareg 660 is Noalénak!