Plátói de örök szerelmünk, a Honda Cub sorozat egy adventure-ösített / scrambleresített változattal bővül 2021-ben – jön a CT125 Hunter Cub!

ct125 03
 

2020/02-es lapszámunkban Gáborkánk szerelmes levelet intézett a C125 Super Cub-hoz – olvastátok már? Egy ennyire kis egyszerű, már-már gagyiként is aposztrofálható szerkezetért ennyire lelkesedni..! Mindig is tudtuk, hogy Gaberánnak nincs mindenki otthon.

image 03
 

A Honda Japan által már 2021-es modellként kezelt, de itt nálunk az EU-ban még csak koncepció modellként bemutatott CT125 Hunter Cubot már meg sem merjük neki mutatni. Amilyen egy nomád hippi, erre még jobban rácuppanna…

De mi tagadás, a Hunter Cub valóban egy szeretetre méltó szerkezet: őszinte és sallangmentes, nem próbál menőzni, csak egy egyszerű, jól használható, mindennapos motorkerékpár akar lenni a városi dzsungelben bóklászóknak.

main 01
 

Technikája, nem meglepő módon, szinte teljes egészében a Super Cubból származik: az endurós megjelenésű CT-t ugyanaz az egyszerű csőváz és levegős, SOHC, körváltós, 9,7 lóerős, 10,4 Nm nyomatékú és 1,5 liter/100 km körüli fogyasztású blokk alkotja, mint a szép műanyag ruhába öltöztetett C125-öt.

A kerekek küllősek lettek öntöttek helyett, a legnagyobb különbséget pedig a három centivel hosszabb rugóúttal rendelkező futóműelemek adják, illetve a telókon a vezetőtengelyes elsőkerék becsatlakozás adja, melyek miatt a Hunter Cub tengelytávja néhány millimétert nőtt a Superéhez viszonyítva.

main 02
 

Lényeges különbség még a Simson S 51 B-t eszünkbe juttató magasra húzott kipufotó és a Hunter Cubot kvázi elpusztíthatatlanná tevő gyári bukócső, mely két alkatrész tehető leginkább felelőssé a Hunter tíz kilós súlytöbbletéhez a Super Cub 109 menetkész kilójához viszonyítva. Rettentő fontos továbbá, hogy a Super Cub 3,7 literéről egészen 5,3 literig nőtt az üzemanyagtank űrtartalma, aminek köszönhetően majd’ megkétszereződött a Hunter hatótávja a Superéhez képest! 

A Honda C125 Super Cub 1.229.000 forintba kerül Magyarországon, a CT125 Hunter Cub – tekintve egyszerűbbségét – ennél akár kevesebb is lehet, még ha nem is mernénk fogadni rá