Már a legfelső polcról is válogathatnak a hipszterek

Kisszériás bukósosakgyártót dögivel találni már manapság, akik meglovagolták a retró hullámot, de a legnagyobbak mindig lassabban reagálnak. Most a Shoei gondolta úgy, érdemes stílusos bukót gyártaniuk a város körül kávézóba scramblerezőknek.

A Shoei Glamster polikarbonátot sosem látott, réteges, szálas szerkezetű a héja, de a belső anyagok és illesztések is mind méltóak a Shoei névre. A magas, nagyméretű plexi, a régies szellőzés és maga a kupak formája pedig mind hamisítatlan oldschool. 

A klasszikus, rácsborítású állszellőzők és a plexi rögzítésére használt CNC-mart fém elem tűnik fel első pillantásra, na meg az a „butasisak” fazon, ami a sisak- és plexiforma egy tipikus, nosztalgikus kombóját jelenti.

A sisak külső anyaga a Shoei saját fejlesztésű AIM-je (Advanced Integrated Matrix), amiből a csúcskategóriás bukósisakjaikat is készítik. Háromféle héjméretből készítik el a hatféle belső méretet, XS-től XXL-ig. Az ütéselnyelő réteget kétféle sűrűségű EPS adja, amiben kialakított szellőzőjáratok teszik kellemessé a viselését meleg napokon. Az arcpárnái kivehetők és moshatók, és kötelező elem a dupla-D gyűrűs rögzítés.

A Pinlock fóliarögzítés része a Glamsternek, és sisakzsákot is kapunk hozzá. Választható egyszerű matt színekben, és jópofa minimál grafikával is, melyeken a Shoei logó is egy kisebb időutazás.

A Shoei Glamster ECE 22.05 tanúsítvánnyal rendelkezik, és várhatóan csak az európai piacon lesz kapható.